Президент Болгарії виступив у Європарламенті з обвинуваченнями проти РФ

Читать на русском
Президент Болгарії Росен Плевнелієв звинуватив РФ у спробах зруйнувати основи Європейського Союзу.
Президент Болгарії Росен Плевнелієв

Президент Болгарії Росен Плевнелієв звинуватив Російську Федерацію в спробах зруйнувати основи Європейського Союзу.

З такими словами він виступив вчора, 8 червня, в Європейському парламенті, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Кремль проти нас і намагається дестабілізувати ситуацію в ЄС. Він намагається зруйнувати та знищити основи Європейського Союзу, такі як єдність, солідарність і верховенство закону», – зазначив Плевнелієв.

Туск запевнив, що санкції проти РФ будуть продовженіГолова Євроради Дональд Туск заявив, що політика щодо РФ не зміниться, а санкції будуть продовжені до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

За його словами, Росія руйнує принципи міжнародного порядку. Президент Болгарії також звинуватив РФ у розв'язанні війни в Україні, яка наразі перебуває в стадії «холодного миру». Плевнелієв зазначив, що ніхто з українців не хоче війни, але обстріли там досі тривають.

«Якщо Захід дозволить (прийняти російське втручання в Україні – Ред.), це буде історична ганьба. Для мене, для нас Крим – це Україна, а Україна – це Європа», – додав він.

Нагадаємо, раніше президент Болгарії Росен Плевнелієв виступив за продовження санкцій проти РФ через невиконання нею Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: