Омелян розповів, скільки насправді витратить грошей на ремонт доріг

Читать на русском
У Міністерстві інфраструктури розповіли, на що будуть спрямовані виділені на ремонт доріг урядом гроші.
Володимир Омелян

Цього року Кабінет міністрів виділив майже 4 мільярда гривень на ремонт доріг, а ще 1 мільярд був спрямований на усунення ям.

Про це «5 каналу» розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє «Слово і Діло».

«Це прорив не мій чи міністерства, це прорив України. Сьогоднішній крок був підтриманий прем'єром і завдяки його позиції вдалося переламати ситуацію», – наголосив міністр.

За його словами, Мінінфраструктури отримало 3,9 млрд гривень кредитних гарантій попередніх років на ремонт доріг, які раніше не використовувалися. Омелян також розраховує й на додаткові кошти.

«Окрім цього, ми маємо додатковий мільярд на усунення ямковості на українських дорогах. Ми хочемо також 500 млн спрямувати на відновлення верхнього шару українських доріг. Таким чином вони продовжать життя ще 3-5 років, а також ми маємо 500 млн із хвостиком на погашення боргів попередніх років. Але тих боргів, що були перевірені щодо якості доріг, перевірені СБУ, фінансовою інспекцією. Мають судове рішення, що дійсно ці роботи мали місце. Вони проводились, але гроші не були заплачені», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше Володимир Омелян запропонував обмежити вагу вантажних автомобілів та перекласти відповідальність за порушення габаритних норм на власника вантажу, перевізника та водія транспортного засобу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: