Роковини трагедії на нафтобазі «БРСМ»: що обіцяла українська влада?

Читать на русском
Слово і Діло зібрало обіцянки представників влади, які вони роздали з нагоди минулорічної пожежі на нафтобазі, та перевірило їх виконання.

Рівно рік тому, 8 червня 2015 року, на нафтобазі «БРСМ» у Василькові сталася масштабна пожежа, яка забрала життя 6 людей. «Слово і Діло» зібрало обіцянки представників української влади, які вони дали з цього приводу, та перевірило їх виконання.

Навіть через рік більшість обіцянок все ще перебувають у процесі виконання. Так, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв притягнути місцеву владу до відповідальності за пожежу на нафтобазі «БРСМ», а також притягнути до відповідальності тих, хто видавав дозвіл на будівництво нафтобази.

Пожежа на БРСМ: теракт, недбалість, помилка проектування, корупція?Вибух на нафтобазі у Василькові оголив всю суть прогнилої від корупції української влади. Причиною пожежі на нафтобазі могло стати кустарне виробництво бензину.

Секретар РНБО Олександр Турчинов пообіцяв покарати тих, хто давав дозвіл на будівництво нафтобази поблизу військової частини. Мер Києва Віталій Кличко після пожежі на нафтобазі пообіцяв демонтувати всі незаконні газові заправки в столиці. Ця обіцянка також перебуває в процесі виконання.

Щодо виконаних обіцянок, то їх на сьогодні поки лише дві – обіцянка Віталія Кличка перевірити всі нафтобази та автозаправки столиці, а також обіцянка екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка надати від уряду грошову допомогу сім'ям загиблих і постраждалих під час пожежі на нафтобазі «БРСМ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: