Німеччина назвала умови підтримки будівництва «Північного потоку-2»

Читать на русском

Проект будівництва Північного потоку-2 передбачає створення газопровідної системи потужністю 55 млрд куб. м газу на рік із РФ до Німеччини дном Балтійського моря.

ФРН може підтримати проект будівництва газопроводу з Росії до країн ЄС «Північний потік-2» за дотримання вимог законодавства, а також виключення обмежень поставок газу до Центральної Європи територією України.

Про це заявив міністр економіки та енергетики Німеччини Зігмар Габріель, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Bloomberg.

«Німеччина встановила три умови для підтримки проекту: Nord Stream має відповідати вимогам законодавства, не загрожувати транзиту газу через територію України та не обмежувати поставки газу до Східної Європи», – сказав міністр.

На думку Зігмара Габріеля, газопровід не підпадає під внутрішні правила ЄС (Третій енергопакет – Ред.).

Нагадаємо, що проект будівництва «Північного потоку-2» передбачає створення газопровідної системи потужністю 55 млрд куб. м газу на рік із РФ до Німеччини дном Балтійського моря.

Учасниками консорціуму з будівництва «Північного потоку-2» є «Газпром», німецькі BASF і E.ON, французька Engie, австрійська OMV та англо-голландська Shell.

Раніше в ЄК заявляли, що реалізація проекту «Північний потік-2» призведе до скорочення кількості транспортних коридорів поставок природного газу до країн ЄС, що посилить залежність від Росії.

Більше того, віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович висловив сумнів у тому, що «Північний потік-2» є комерційним проектом і відповідає законодавству Євросоюзу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: