В ОБСЄ зафіксували значну ескалацію конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг заявив про погіршення ситуації в зоні проведення АТО.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг заявив про погіршення ситуації в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це він розповів на брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Ми справедливо звертаємо увагу на те, що сторони так і не відвели озброєння до зони безпеки, продовжують його застосовувати та не відвели на достатню відстань війська. В кількох випадках вони навіть підвели війська ближче», – заявив Хуг.

За його словами, порівняно з минулим тижнем кількість обстрілів значно збільшилася, крім того, бойовики самопроголошених республік збудували новий блокпост на близькій відстані від позицій українських військових.

ОБСЄ заявила про загрозу припинення водопостачання в ДокучаєвськуУ Спеціальній моніторингової місії ОБСЄ заявили про неможливість відновити водопостачання Докучаєвська.

«Біля Майорська (на північ від Горлівки) наші спостерігачі помітили небезпечний розвиток подій. Так звана «ДНР» звела новий блокпост, який розмістила десь у кілометрі від позицій Збройних сил України», – відзначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ заявили, що проросійські бойовики в Донецьку використовують дахи житлових будинків як майданчики для обстрілів позицій ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: