Бойовики продовжують вести обстріли українських позицій – штаб АТО

Читать на русском
На Донбасі проросійські бойовики обстрілювали позиції українські позиції із заборонених мінометів.

Впродовж минулої доби бойовики 36 разів використовували зброю проти українських військовослужбовців у зоні АТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на пре-центр штабу АТО.

У штабі повідомляють, що на донецькому напрямку проросійські бандформування 17 разів обстрілювали наші позиції. Поблизу Авдіївки та шахти Бутівка противник використовував стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем, міномети калібру 82 мм, а також заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети. Близько 21:00 зі 122-мм САУ найманці випустили 8 снарядів.

Поблизу Майорська та Зайцевого ворог двічі відкривав вогонь по позиціях із мінометів калібрів 82 та 120 мм, а поблизу Луганського – з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

На Донбасі активізувалася розвідка бойовиків – штаб АТОУздовж усієї лінії розмежування активізувалися ДРГ бойовиків, але українські військові дали їм відсіч.

На маріупольському напрямку також було неспокійно. Там бойовики здійснили 18 обстрілів позицій ЗС Ураїни. Тричі під ворожим вогнем опинились опорні пункти українських підрозділів біля Новотроїцького та Водяного, де по них найманці гатили з великокаліберних кулеметів та 82-мм мінометів. Поблизу Лебединського, а згодом і Новотроїцького ворог використав і важкі 120-мм міномети.

По наших укріпленнях неподалік Павлополя, Широкиного та Гнутового російські бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів, а в районі Мар’їнки – з БМП.

На Луганщині було відносно спокійно, зафіксовано неприцільні обстріли в районі Степного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: