Савченко готова до переговорів з «Л/ДНР»: соцмережі обговорюють суперечливу заяву депутата

Читать на русском

Соцмережі відреагували на заяву Савченко про те, що Україні потрібно вийти на прямий зв'язок із так званими республіками.

Надія Савченко вважає, що для вирішення конфлікту на Донбасі Україні потрібно вийти на прямий зв'язок із керівництвом самопроголошених республік «ДНР» та «ЛНР», без третьої чи четвертої сторони в переговорах.

Про це народний депутат заявила в інтерв'ю журналісту Матвію Ганапольскому в ефірі «Радіо Ера».

Блогери та експерти одразу почали активно коментувати сенсаційну заяву Савченко. Одні звинувачують депутата в легітимізації «маріонеток Путіна», а інші не побачили в словах Надії «зради», оскільки Україна вже має зв’язок із так званими республіками в рамках Мінських переговорів.

Савченко согласна вести переговоры с Захарченко и ПлотницкимFastViralShow

«Слово і Діло» прослідкувало за реакцією соціальних мереж та обрало найцікавіші, на нашу думку, коментарі з цього приводу.

Блогер із псевдонімом Іван Оберемко виписав головні тези заяви Савченко.

Український політтехнолог Тарас Березовець вважає, що слова депутата йдуть урозріз із позицією України. На своїй сторінці в Facebook він написав: «Заява Надії Савченко про необхідність прямих переговорів із Захарченком та Плотницьким не просто розчаровує, вона йде врозріз із затвердженою позицією України та міжнародних партнерів. Саме таких переговорів за участю лідерів сепаратистських угруповань 2 роки домагається Кремль. Єдине, хотілося б сподіватися, що це помилка від незнання предмета, ніж навмисна дія врозріз із національними інтересами України».

Відомий український журналіст Віталій Портников вважає неприпустимими прямі переговори із Захарченком та Плотницьким.

Віра Савченко в Facebook підтвердила достовірність слів сестри.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: