Чи впливає корумповане оточення на відповідальність губернатора Вадима Мерікова?

Читать на русском
Слово і Діло аналізує відповідальність голови Миколаївської обласної державної адміністрації Вадима Мерікова.
Вадим Меріков

4 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив про затримання чотирьох миколаївських чиновників, в тому числі заступника голови Єланецької РДА Олега Зайзбурга, помічника голови облради Геннадія Левченка, а також першого заступника Миколаївської ОДА Миколи Романчука.

Його керівник – миколаївський губернатор Вадим Меріков – внаслідок гучного затримання анонсував переатестацію всього апарату ОДА, загалом – 646 службовців. Саме затримання Романчука він назвав очищенням влади й пообіцяв, що це не останнє таке затримання.

Буквально три тижні тому, 18 травня, Меріков поскаржився на саботаж проведення реформ в області та пообіцяв до вересня провести аудит роботи керівників районів у розрізі реалізації ключових реформ, за результатами якого будуть ухвалені кадрові рішення. З огляду на справу Романчука, залишається сподіватися, що Мерікову вистачить рішучості реформувати апарат ОДА та вирішити кадрові проблеми.

Перші кроки в напрямку реформ Меріков уже зробив – того ж 18 травня він оголосив, що в серпні буде проведений відкритий конкурс на посади головних лікарів лікарень області. Також він запровадив у області систему відкритих конкурсів на керівників комунальних та державних підприємств. Всього на рахунку Мерікова 35 виконаних обіцянок.

Ще 20 актуальних обіцянок Мерікова мають статус «у процесі виконання». Серед них – боротися з корупцією в регіоні, а також вести боротьбу з тіньовим бізнесом на Миколаївщині. Також варто нагадати губернатору про стратегічну для регіону обіцянку – в 2016 році реалізувати низку проекті Миколаєва.

Невиконаними на сьогодні є лише 3 обіцянки Мерікова: в 2015 році скоротити 20% бюджетників, реалізувати проект Центру оперативного реагування міліції в 2015 році, а також не підтримувати жодного кандидата на виборах мера Миколаєва, що відбулися восени минулого року.

Всього на рахунку миколаївського губернатора 58 обіцянок. Рівень відповідальності Мерікова – 60%. За цим показником він посідає п’яте місце в рейтингу губернаторів за версією «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: