Україна готується забрати в Росії контракт на будівництво АЕС у Туреччині

Читать на русском
Росія готується згорнути проект із будівництва першої в Туреччині АЕС Аккую через загострення відносин між двома країнами.
Турецькі експерти та українські атомники

Турецькі експерти в галузі атомної енергетики провели зустріч з українськими атомниками з метою вивчення варіантів участі українського «Атоменергомаш» у будівництві АЕС «Аккую» в Туреччині.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАЕК «Енергоатом».

«Турецьких експертів цікавили українські підприємства, які можуть стати потенційними постачальниками продукції та послуг, необхідних для реалізації проекту будівництва АЕС», – йдеться в повідомленні НАЕК «Енергоатом».

Як повідомляється, минулого тижня керівництво «Атоменергомаш» та представники Запорізької торгово-промислової палати провели першу зустріч із делегацією торгово-промислової палати Адани (Туреччина). На зустрічі обговорювалося налагодження прямих контактів турецьких бізнес-структур із підприємствами-виробниками продукції, необхідної для будівництва та експлуатації АЕС.

Порошенко підписав декларацію про співпрацю з ТуреччиноюУкраїна та Туреччина будуть нарощувати стратегічне співробітництво й реалізовувати низку спільних проектів.

Нагадаємо, що Росія готується згорнути проект із будівництва першої в Туреччині АЕС «Аккую» через загострення відносин між двома країнами.

Як повідомлялося раніше, Міністерство оборони України підписало план військового співробітництва між Збройними силами України й Туреччини до 2020 року.

У травні Україна та Туреччина також домовилися про спільне складання пасажирських і транспортних літаків, зокрема літака TAN-158 на базі української моделі літака Ан-158.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: