Не поспішайте кричати «зрада!»: в «Нафтогазі» прокоментували звернення до «Газпрому»

Читать на русском
У Нафтогазі вважають економічно обґрунтованою ціну газу від Газпрому на умовах хаб мінус транспорт.

«Нафтогаз» готовий купувати природний газ у «Газпрому» за спотовими цінами на європейських хабах із вирахуванням витрат на його транспортування.

У зв'язку з цим компанія направила «Газпрому» пропозицію підписати відповідне доповнення до контракту, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАК «Нафтогаз».

«Позиція «Нафтогазу» є незмінною протягом останніх 1,5 року: закупівля газу в «Газпрому» можлива, якщо російська компанія запропонує ціну нижчу, ніж європейські постачальники «Нафтогазу», – вважають у компанії.

Як повідомляється, в «Нафтогазі» вважають економічно обґрунтованою ціну газу від «Газпрому» на умовах «хаб мінус транспорт».

Відзначимо, міністр енергетики та вугілля України Ігор Насалик обіцяв, що до завершення Стокгольмського суду переговорів із РФ щодо газу не буде.

Як повідомлялося раніше, «Нафтогаз» розраховує відновити закупівлю газу в «Газпрому» в III кварталі цього року, коли, як очікується, цінові умови на європейському ринку газу будуть найпривабливішими.

Нагадаємо, що «Нафтогаз» звернувся до керівництва «Газпрому» щодо можливості відновлення поставок газу в період з липня 2016 року до березня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: