«Голос Донбасу» заговорить найближчим часом – Аласанія

Читать на русском
На сьогоднішній день лише 70 відсотків периметра зіткнення отримують сигнал українських телеканалів і радіостанцій.

Радіостанція «Голос Донбасу» почне мовлення на сході України найближчим часом, після вирішення інфраструктурних питань.

Про це заявив гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Думаю, що ми через місяць запустимо «Голос Донбасу». Це буде радіостанція «Голос Донбасу», для якої ми вже маємо частоти», – сказав Аласанія на прес-конференції у вівторок.

Міністр інформполітики України Юрій Стець також поінформував, що на сьогоднішній день лише 70% периметра зіткнення отримують сигнал українських телеканалів і радіостанцій. Окуповані території, за його словами, являють собою «велику пляму».

«Коли мене питають, коли ви повністю відновите мовлення на всій території Донбасу, то відповідь проста: коли ми звільнимо від російських військ і терористів Донбас», – відповів міністр.

Майже половина Донбасу покрита українським сигналом телерадіомовленняЗаступник мініістра інформполітики Тетяна Попова заявила, що роботи з відновлення покриття сигналу українського телерадіомовлення на Донбасі тривають.

Голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко повідомив, що зона поширення телевізійного сигналу становить близько 40 км.

«40 км туди або сюди від лінії оборони – це каша, десь ми ведемо мовлення, десь вони нас глушать, десь ми їх. Можливість на окупованих територіях дивитися українське телебачення є – це і Інтернет, і середні хвилі, і супутникові антени, які у нас не закодовані», – сказав він.

Нагадаємо, що з 27 травня в окупованому Росією Криму розпочало мовлення українське радіо.

Також в Україні почало працювати перше військове радіо в Україні, «Армія FM», із 1 березня 2016 року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: