Експерт розповів про підводні камені переатестації у МВС

Читать на русском
Олександр Банчукексперт Центра політико-правових реформ

Є підстави сумніватися в тому, як проходить переатестація в МВС.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт Центру політико-правових реформ Олександр Банчук, аналізуючи інформацію про те, що члени комісій запевняють, що переатестація у МВС перетворилася на показуху.

«Наразі проблеми з переатестацією є. Як завжди, склалася ситуація, що сама ідея переатестації поліції є правильною, але питання в тому, як це буде врегульовано та на яких підставах здійснено», – констатував Банчук.

Як підкреслив він, у цьому конкретному випадку дійсно незрозуміло, чи свідомо в МВС зробили так, що порядок переатестації регулюється наказом, чи це було зроблено юридичними департаментами Міністерства від самого початку.

«Якщо останнє, то це міни уповільненої дії, які надалі їхнім колегам фактично дозволяють через суд повернутися на посади», – зауважив він.

За його словами, відомо, що зараз навіть звернення та зауваження, що надходять з боку громадськості, яка була залучена до процесу переатестації, залишені без уваги.

«Суть у тому, що для того, щоб змінити наказ, МВС не потрібно рішення уряду чи зміни до закону. Але підтримки цей заклик не знайшов і жодних змін немає», – проаналізував ситуацію Олександр Банчук.

Як відомо, кілька тижнів тому глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що реформу органів МВС можуть звести нанівець рішення судів про поновлення на роботі працівників міліції, які не пройшли переатестацію.

Додамо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевняє, що в 2016 році атестація поліцейських буде завершена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: