У Кремлі прокоментували включення РФ до списку першочергових загроз Німеччині

Читать на русском
Німецька газета Die Welt опублікувала інформацію про нову редакцію Білої книги – документа, що описує для німецького уряду загрози країні.
Дмитро Песков

Внесення Росії до списку загроз для ФРН у новій редакції «Білої книги» викликає в Кремлі одночасно і співчуття, і стурбованість.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Якщо інформація про нову редакцію «Білої книги» відповідає дійсності, то це може викликати і співчуття, і стурбованість одночасно», – сказав Пєсков журналістам у понеділок.

Він зазначив, що в такому разі йдеться «про очевидне нерозуміння суті позиції російської сторони, яка є послідовною й спрямована не на конфронтацію, а на створення атмосфери взаємодії та взаємовигідного співробітництва на європейському континенті».

Яку гру веде Німеччина у війні РФ та України? Думка експертаСпеціаліст проаналізував позиції глави німецького МЗС і канцлера Німеччини та розповів, чи може Україна розраховувати на їхню підтримку.

В суботу стало відомо, що німецька газета Die Welt опублікувала інформацію про нову редакцію «Білої книги» – документа, що описує для німецького уряду загрози країні, де Росія вперше зазначена не як партнер, а як противник ФРН.

Особливе занепокоєння викликає використання Москвою «гібридних інструментів для розмиття кордонів між війною і миром», а також «підривна діяльність щодо інших країн». «Якщо найближчим часом Росія докорінно не змінить свій курс, вона представлятиме виклик для безпеки на нашому континенті», – цитує «Білу книгу» Die Welt.

Як повідомлялося раніше, в травні обсяг транзиту природного газу з РФ до країн ЄС через територію України зріс на 21%, а поставки через Білорусь і «Північним потоком» знизилися.

Нагадаємо, що Федеральна розвідувальна служба Німеччини виступить із доповіддю перед урядом, в якій поінформує владу про діяльність російських спецслужб у ФРН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: