Гройсман анонсував радикальні зміни в охороні здоров'я

Читать на русском
Кабмін і профільні робочі групи народних депутатів уже підготували суттєві напрацювання щодо реформування медичної галузі.
Володимир Гройсман

Кабінет міністрів України готує до подання громадськості проект змін у системі охорони здоров'я, що покликаний радикально змінити принципи взаємодії між державою, медичними установами та споживачами їх послуг.

Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму регулярному відеозверненні до громадян України, повідомляє «Слово і Діло».

«Зараз головний пріоритет – змінити саму систему охорони здоров'я. Ми починаємо цю роботу. Спільно з українськими парламентарями найближчим часом ми представимо ту систему, яка може бути адекватною для сьогоднішніх вимог», – озвучив плани уряду прем'єр.

За його слвоам, Кабмін і профільні робочі групи народних депутатів уже підготували суттєві напрацювання щодо реформування медичної галузі.

Нагадаємо, що в проекті плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік йдеться про створення нових організаційно-фінансових умов у порядку надання первинної медичної допомоги на рівні об'єднаних територіальних громад та вторинної медичної допомоги шляхом утворення госпітальних округів.

Як повідомлялося раніше, 15 березня Верховна Рада ухвалила закон №2150, згідно з яким ліки будуть закуповуватися через ООН, Міжнародну асоціацію забезпечення медикаментами, Королівську агенцію Великобританії, Глобальний механізм щодо забезпечення лікарськими засобами та Партнерство у сфері поставок та управління поставками.

«Слово і Діло» зафіксувало 301 обіцянку Володимира Гройсмана, з яких він виконав 184. Коефіцієнт відповідальності політика – 61%. Із повним переліком обіцянок прем'єр-міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: