Насалик поїхав домовлятися про постачання електроенергії в Білорусь

Читать на русском
Наразі Міненерговугілля України розглядає можливість збільшення виробництва електроенергії з метою відновлення її експорту.
Ігор Насалик

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик перебуває з робочим візитом у Білорусі, під час якого обговорить питання співпраці у сфері енергетики з першим заступником міністра енергетики Білорусі Леонідом Шенцем.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, що Леонід Шенець у тому числі курирує діяльність «Біленерго», координує переговорну позицію республіки з постачання електроенергії.

Як повідомлялося раніше, наразі Міненерговугілля України розглядає можливість збільшення виробництва електроенергії з метою відновлення її експорту до країн Європи, в тому числі Білорусі, Молдови та Литви.

Насалик розповів, як заощадити 35% витрат на комуналкуПроведення термоізоляції, заміна приладів освітлення та електромереж, а також використання альтернативних джерел енергії дозволить економити до 30%-35% витрат за комунальними платежами.

Нагадаємо, що в кінці травня міністр енергетики та вугілля України Ігор Насалик обговорив зі старшим радником із міжнародних питань Міністерства енергетики США Вільямом Брайаном попередні висновки за результатами спільного українсько-американського семінару з кібербезпеки.

«Слово і Діло» зафіксувало 14 обіцянок Ігоря Насалика, 12 з яких перебувають у процесі виконання. Водночас 2 обіцянки глава Міненерговугілля вже не виконав. Із повним переліком обіцянок Насалика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: