Кутовий розповів, коли фермери отримають 450 млн грн держдопомоги

Читать на русском
Фермери зможуть прийняти рішення про весняні польові роботи наступного сезону з урахуванням допомоги.
Тарас Кутовий

Українські фермери зможуть отримати обіцяні 450 млн грн державної допомоги до кінця осені поточного року, але за умови, що Верховна Рада прийме відповідні зміни до Держбюджету.

Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, повідомляє «Слово і Діло».

«Рішення про збільшення допомоги прийматиме Верховна Рада в рамках змін до Бюджету. Розраховуємо, що на друге півріччя ми цю підтримку вже отримаємо», – зазначив міністр.

Кутовий висловив надію, що виділення коштів відбудеться до осені. В такому разі фермери зможуть прийняти рішення про весняні польові роботи наступного сезону з урахуванням допомоги. Сам розподіл допомоги здійснюватиметься фермерськими громадами.

Скажені ціни на добрива і подачки уряду: як виживає аграрна галузь?Початок посівної кампанії цього року ознаменувався щоденними валютними коливаннями, які призвели до рекордного підвищення цін на добрива, паливо, засоби захисту рослин та енергоносії. Однак у Кабміні про біди фермерів згадали тільки наприкінці посівної.

«Цей механізм розподілу коштів унеможливить видачу грошей людям, які не працюють на землі, а просто здають у суборенду», – пояснив міністр.

Крім цього, він повідомив, що гроші видаватимуть об'єднанням фермерів також і на певні проекти, які дозволять отримати більший обсяг підтримки й вирішити інфраструктурні питання.

«Побудувати сушку, елеватор», – уточнив Кутовий.

Нагадаємо, що в лютому Міністерство аграрної політики та продовольства України висловило намір залучити кредит від ЄБРР на підтримку малих і середніх фермерських підприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: