СБУ та ООН створять групу з моніторингу українських СІЗО

Читать на русском
Після заяви Шимоновича про тортури в СБУ Грицак запропонував ООН спільно перевіряти українські СІЗО.
Василь Грицак

Керівник Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що відомство має намір створити спільну з ООН групу з моніторингу слідчих ізоляторів країни для запобігання катуванням у відповідь на заяви Івана Шимоновича, помічника генсека ООН, про тортури з боку СБУ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

В СБУ розповіли, які скарби знайшли у заступника голови Миколаївської ОДАПід час обшуків у маєтку першого заступника голови Миколаївської ОДА співробітники СБУ знайшли чимало валюти та дорогоцінностей.

«Минулого тижня у нас була зустріч з Шимоновичем, у нас була конструктивна розмова, домовилися про подальшу співпрацю та створення спільної групи, яка буде вирішувати такого роду нюанси фактично онлайн, щоб не допустити в подальшому подібних звинувачень України», - сказав Грицак.

Нагадаємо, сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко запросив омбудсмена Валерію Лутковську та голови Служби безпеки України Василя Грицака на перевірку слідчого ізолятора спецслужби. Раніше помічник генсека ООН із прав людини Іван Шимонович заявив про випадки тортур як з боку проросійських бойовиків, так і українських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: