Бойовики знову застосовували проти ЗСУ заборонену Мінськом зброю

Читать на русском
Проросійські терористи відкрили вогонь по українським військовим на Донецькому і Маріупольському напрямах.

Упродовж минулої доби проросійські бойовики обстрілювали українські позиції на Донецькому і Маріупольському напрямах, зокрема, знову застосовуючи заборонене озброєння.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Повідомляється, що за минулу добу російсько-терористичні війська 44 рази обстріляли позиції сил АТО, з них 24 на Маріупольському напрямку, і 20 разів на Донецькому напрямку.

За місяць на Донбасі загинули 80 громадян РФ – розвідкаПротягом травня на території неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей загинули 80 громадян РФ, приблизно половина з яких – військові.

«На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем бойовики кілька разів відкривали вогонь неподалік Водяного, Красногорівки і Мар'їнки. А в районі Павлополя і Широкино російські найманці обстріляли наші позиції двічі, використовуючи міномети калібру 82 мм. Згодом ворог до обстрілу укріплень в районі Широкино і Новотроїцького включив ще й заборонені Мінськими угодами важкі міномети», - повідомляють в штабі.

Також, з настанням сутінків бойовики посилили вогонь на Донецькому напрямку, де з мінометів калібру 120 мм двічі накривали позиції ЗСУ біля Авдіївки, а по Досвідченому і Пісків - з великокаліберних кулеметів, гранатометів, зенітної установки ЗУ-23-2 та 82 мм мінометів, крім того, в Пісках активізувався снайпер.

У прес-центрі зазначили, що на Луганському напрямку дотримувалася відносна тиша.

Нагадаємо, представник Державного департаменту США Марк Тонер повідомив, що конфлікт в Україні забрав життя вже понад 9 тисяч осіб, а понад 20 тисяч отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: