Заступник генпрокурора розповіла, які реформи чекають на ГПУ

Читать на русском
Реформа Генеральної прокуратури зводиться до двох позицій: очищення кадрів і набір нових, за новими правилами, які запрацюють уже до кінця 2016 року.
Валентина Теличенко

Реформа Генеральної прокуратури зводиться до двох позицій: очищення кадрів і набір нових, за новими правилами, які запрацюють уже до кінця 2016 року.

Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» заявила заступник генерального прокурора України Валентина Теличенко, пише «Слово і Діло».

«Перше: буде очищення, і сотні прокурорів втратять свої посвідчення, втратять свої посади. Друге: буде проведено такі конкурси на заміщення цих новоутворених вакансій, які дозволять принести нову кров, нових людей, порядних і фахівців», – розповіла вона.

В системі залишать лише тих, хто не заплямувався. А таких, за словами Теличенко, близько 30%.

Стало відомо, скільки обіцянок виконав Юрій Луценко за свою політичну кар'єруСлово і Діло проаналізувало політичну діяльність Юрія Луценка за останні кілька років у розрізі виконаних і провалених обіцянок.

«Тих, хто чесні, тих, хто має досвід роботи, тих, кого треба не втратити. Поза системою ще є певна кількість фахівців, які пішли з прокуратури, бо не можна було працювати за керівництва Ріната Кузьміна (екс-заступник генпрокурора – Ред.). Тому тих фахівців так само дуже важливо використати».

При цьому Теличенко наголосила, що сьогодні порядна людина соромиться признатися, що вона прокурор, «бо на них люди плюватимуть».

«Натомість покидьки, які працюють в системі прокуратури, роблять пальці віялом, розповідають, що я прокурор, море, розступись. Дуже нездорова ситуація. Щоб цю ситуацію поміняти, не треба звільнити звідси всіх. Треба одних лишити, а інших – відправити пошукати щастя де-небудь за межами прокуратури», – переконана заступник Луценка.

Попри складність завдання, Теличенко вірить в успіх: «Якщо б я знала, що в мене немає жодного шансу тут щось зробити, то я би сюди не прийшла. Але я впевнена, що шанс є. І якщо дуже старатися, то здобудемо позитивний результат».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: