У Венеціанській комісії відреагували на ухвалення змін до Конституції України

Читать на русском
Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо привітав ухвалення Верховною Радою змін до Конституції України в частині правосуддя.

Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо привітав ухвалення Верховною Радою змін до Конституції України в частині правосуддя.

Про це йдеться в його офіційній заяві, повідомляє «Слово і Діло».

«Я дуже радий, що Верховна Рада України переважною більшістю ухвалила цю найважливішу реформу. Всі ті, хто проголосував за реформу, показали свою готовність відповідально діяти в інтересах країни», – заявив Букіккіо.

За його словами, це великий та перший крок України для проведення судової реформи. Глава Венеціанської комісії зазначив, що цю реформу нелегко буде провести.

Правосуддя по-новому: головні зміни судової реформи. Оцінка експертаЕксперт поділився міркуваннями щодо змін, які пропонуються до Конституції України в частині правосуддя.

«Це великий крок вперед для України, який наближає її до ефективного впровадження європейських стандартів у сфері верховенства права. Нелегко буде впровадити цю реформу, але перший крок уже зроблений», – зазначив він.

Також позитивно оцінив ухвалення цих законів і генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд. Він зауважив, що це важливий крок України до європейських стандартів, та запевнив, що ЄС продовжить підтримку країни в дотриманні законності та демократичного розвитку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: