Луценко передав кримінальну справу щодо Коломойського та Кучми до НАБУ

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура поставила вимогу до генерального прокурора ознайомитися з матеріалами двох справ щодо Ігоря Коломойського й Віктора Пінчука.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко передав до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження, де фігурують другий президент України Леонід Кучма та великі українські власники Ігор Коломойський і Віктор Пінчук.

Про це Юрій Луценко сказав у ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1», повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогодні я підписав рішення про передачу справи, де фігурують в тому числі Кучма та інші поважні люди, наприклад, Пінчук і Коломойський, до НАБУ на їхню вимогу», – сказав генпрокурор.

Луценко хоче реформувати ГПУ за американським зразкомЕксперт прокоментував інформацію про те, що Юрій Луценко планує призначити керівником конкурсної комісії зі створення Генінспекції помічника федерального прокурора США Богдана Вітвицького.

Суті справи Луценко не уточнив, але щодо особи Леоніда Кучми додав: «Те, що робить він зараз (у Мінську, в рамках роботи Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі – Ред.), заслуговує на повагу. В нашій країні недоторканних немає. В нашій країні всі рівні перед законом».

Луценко також прокоментував свою обіцянку в 2016 році засудити всіх державних зрадників України.

Як повідомлялося раніше, Спеціалізована антикорупційна прокуратура поставила вимогу до генерального прокурора ознайомитися з матеріалами двох справ щодо Ігоря Коломойського та Віктора Пінчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: