Гройсман розповів, коли може подешевшати бензин

Читать на русском
Експерти нафтового ринку різко критикують такі дії влади по відношенню до провідних сумлінних операторів ринку.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Антимонопольний комітет відреагує на можливу змову ряду операторів роздрібної торгівлі моторним паливом не раніше ніж через чотири-шість місяців.

Про це він сказав під час години запитань до уряду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Але проблема полягає в тому, що реакція Антимонопольного комітету матиме результат через 4-6 місяців», – уточнив прем'єр.

За його словами, уряд звернувся до АМКУ, оскільки стурбований зростанням цін на нафтопродукти.

Гройсман додав, що це розслідування буде доведено до завершення й закликав народних депутатів внести зміни до законодавства, які б допомогли АМКУ реагувати швидше.

«Ми доведемо цю справу до завершення й доведемо, що певні змови все ж були», – підкреслив прем'єр-міністр.

Відзначимо, що експерти нафтового ринку різко критикують такі дії влади щодо провідних сумлінних операторів ринку.

Диференційований акциз штовхає ціну на паливо вгору – експертДиректор ТОВ «Консалтингова група А-95» Сергій Куюн розповів, чому ціна на паливо буде зростати й надалі

«ОККО», «Сокар», «Шелл», «ВОГ», «Паралель» – провідні мережі за якістю й сервісом, який не завжди зустрінеш в Європі, так от – вони для АМКУ та уряду вороги», – говорить директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн.

Експерт пояснив, що якщо паливний рітейлер будує висококласні й безпечні об'єкти, це означає великі капіталовкладення в обладнання, технології, персонал, які позначаються на ціні, щоб повернути інвестиції.

«Ти також закладаєш в ціну податки, які більше 40% зараз займають в ціні на АЗС. І ти закладаєш в ціну ще до 5% прибутку, це ж бізнес. Але такий бізнес тут не потрібен, ти – ворог», – підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: