У Клімкіна прокоментували суд проти кримчан в Росії

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України висловило свій протест проти суду над кримськими мусульманами.

Міністерство закордонних справ України прокоментувало судовий процес у Росії проти кримських мусульман-громадян України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

У МЗС оприлюднили список українців, яких Росія утримує в полоніПостпред України при Раді Європи Дмитро Кулеба оприлюднив список українців, яких РФ утримує в полоні.

«Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з початком в Росії судового процесу в справах кримських мусульман – громадян України Рустема Ваїтова, Ферата Сайфуллаєва, Юрія Примова та Руслана Зейтуллаєва, які були незаконно затримані на тимчасово окупованій території АР Крим і переміщені, всупереч їхній волі, в Російську Федерацію», – заявили в Міністерстві.

У МЗС України зажадали від Російської Федерації «негайно припинити цей очевидний фарс і звільнити всіх громадян України, які незаконно утримуються на території Росії», а також закликали світове співтовариство посилити політичний та дипломатичний тиск на РФ.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України обурене рішенням Верховного суду РФ відмовити в передачі справи Олега Сенцова іта Олександра Кольченка та їхніх касаційних скарг для розгляду на засіданні касаційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: