Тимошенко губить себе відсутністю позиції – експерт

Читать на русском
Найбільших втрат після голосування за конституційну реформу в частині правосуддя зазнала лідер Батьківщини Юлія Тимошенко.

Найбільших втрат після голосування за конституційну реформу в частині правосуддя зазнала лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Таку думку висловив політичний експерт Андрій Вальчишин, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112».

За його словами, підтримка «Батьківщиною» змін до Конституції стала несподіванкою для її виборців, тим більше після виступу Надії Савченко, яка закликала цього не робити.

«Те, що сама Юлія Володимирівна ухилилася від голосування, – це ще гірше, вона вже вдруге ухиляється від чіткої позиції при голосуванні за конституційні зміни. Виборці чекають від справжнього політичного лідера чіткої й мотивованої позиції щодо кожного з важливих суспільних питань», – переконаний Вальчишин.

Водночас він зазначив, що мало кого дивує здатність «Опозиційного блоку» до договірняків, тим більше, що якраз напередодні цього голосування з'явилися ті самі скандальні «коморні книги» «Партії регіонів».

«Під загрозою кримінальних справ і в обмін на доступ до державних ресурсів фракція зайняла сторону Президента та показала готовність надати голоси за принципові для нього питання», – вважає експерт.

«Президент може, звичайно, святкувати тактичну перемогу: він отримав підтримку конституційної більшості на підтримку сумнівного з юридичної точки зору питання. Лише такі витоки нових «коморних книг», можливо, дадуть відповідь, якою ціною була отримана ця підтримка. Наступними побажаннями Банкової можуть стати голосування за закон про вибори в ОРДЛО та ухвалення змін до Конституції в частині особливого статусу для Донбасу. В таких питаннях однієї підтримки парламенту буде мало, інакше ці рішення призведуть до масових вуличних протестів», – резюмував Вальчишин.

Нагадаємо, перед самим голосуванням народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко в коментарі «Слову і Ділу» запевнив, що його фракція не підтримає судову реформу в тому вигляді, в якому її вніс Президент.

Однак у підсумку «Батьківщина» дала за проект змін до Конституції в частині правосуддя 13 з 19 голосів. Не голосували, а точніше були відсутні Надія Савченко, Ігор Луценко, Владислав Бухарєв, Сергій Соболєв і Сергій Власенко. Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко утрималася.

Також утрималися майже всі «радикали», крім Юрія Шухевича, - він голосував проти змін до Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: