Парубій припустив, чому «Самопоміч» та «РПЛ» не підтримали судову реформу

Читать на русском
Фракції СП та РПЛ не підтримали судову реформу через провалене голосування про ТСК щодо офшорів Президента України.
Андрій Парубій

Фракції «Самопомочі» та «Радикальної партії» не підтримали судову реформу через провалене голосування за створення тимчасової слідчої комісії щодо офшорів Президента України Петра Порошенка та інших посадових осіб.

Таку думку висловив спікер Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ви не уявляєте, скільки я з ними говорив. В останній момент був шанс, що вони проголосують. У «Самопомочі» була велика кількість прихильників вчорашніх законів щодо судової реформи. Те саме й «Радикальна партія» – на ранок виглядало, що фракція «Радикальної партії» проголосує. Фактично, дискусія з іншого питання, на мою думку, більшою мірою перешкодила», – зауважив Парубій.

За його словами, «Самопоміч» та «Радикальна партія» передумали підтримувати судову реформу через негативне голосування за створення ТСК щодо офшорів Петра Порошенка та членів Кабінету міністрів.

Нагадаємо, вчора, 2 червня, Верховна Рада підтримала два важливих законопроекти, що дадуть старт судовій реформі в Україні, – зміни до Конституції в частині правосуддя та нову редакцію закону «Про судоустрій та статус суддів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: