Апарат Ради систематично ігнорує створення слідчих комісій – Рудик

Читать на русском
Нардеп Сергій Рудик прокоментував небажання депутатів Верховної Ради ухвалювати закон про створення ТСК.
Сергій РудикФото: "Главком"

Народний депутат України Сергій Рудик розкритикував механізм призначення та повноважень тимчасових слідчих комісій у Верховній Раді України.

У коментарі «Слову і Ділу» нардеп зазначив, що апарат парламенту свідомо робить усе, щоб не створювати депутатські слідчі комісії.

«Основна проблема в апараті. Тому що кількість комісій, які мали би бути створені з різних приводів, уже, мабуть, сягнула критичної, але апарат не вносить, або якщо вносить, то вносить у такі дні, коли завчасно відомо, що вони не можуть бути створені», – констатував він.

Однак, за словами Рудика, проблема ефективності ТСК полягає в тому, що вони мають занадто мало повноважень.

Парубій і Геращенко не переконали Раду зайнятися самореформуваннямГлава та перший віце-спікер парламенту так і не змогли змусити депутатів ухвалити зміни до регламенту ВР.

«При цих повноваженнях, які є, вони, за великим рахунком, стають більше приводом для політичного піару, а не для вирішення проблем, оскільки на запити ТСК практично ніхто не відповідає, й ставляться до неї, як до органу якогось другого ґатунку», – пояснив Рудик.

Якщо Рада не збільшить повноваження тимчасових слідчих комісій, вони, на думку нардепа, так і залишаться просто «блискавичниками», що забезпечують можливість для піару.

Нагадаємо, раніше нардеп від фракції «БПП» Андрій Вадатурський заявив, що обговорення тимчасової слідчої комісії з питань офшорів для її ініціаторів є лише майданчиком для політичної реклами.

Рудык: надо увеличить полномочия для ВСКSlovoiDilo

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: