В Ахметова назвали умови отримання фінансової допомоги від ЄС

Читать на русском
Зараз ведеться робота над новим Меморандумом про взаєморозуміння в енергетичній сфері, який би закріпив статус стратегічної співпраці.
Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко

Реформа енергоринку України необхідна для отримання двох траншів макрофінансової допомоги по 600 млн євро від Європейського Союзу.

Про це повідомив генеральний директор найбільшого енергетичного холдингу України «ДТЕК» Максим Тимченко за підсумками зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зараз одним із ключових пріоритетів Європейської комісії є розробка та впровадження нової моделі ринку електроенергії (в Україні – Ред.). Також Комісія пильно стежить за долею законопроекту про регулятора», – сказав Тимченко.

Він також додав, що зараз ведеться робота над новим меморандумом про взаєморозуміння в енергетичній сфері, який би закріпив статус стратегічної співпраці.

Єврокомісія назвала ще одну причину проти будівництва «Північного потоку-2»Реалізація проекту «Північний потік-2» призведе до скорочення кількості транспортних коридорів поставок природного газу до країн ЄС, що посилить залежність від Росії.

Відзначимо, що Європейська комісія очікує від України проведення найближчим часом реформи енергоринку, ухвалення законів про ринок електроенергії та національного регулятора, а також продовження реформи газового ринку.

Раніше Тимченко заявляв, що за умови сприятливого інвестиційного клімату Україна має всі шанси відмовитися від імпорту газу через 10 років.

Як раніше писало «Слово і Діло», маніпуляції з тарифом на відпуск електроенергії з боку регулятора в особі НКРЕКУ принесуть контрольованому Ринатом Ахметовим ТОВ «ДТЕК» додатковий дохід у розмірі не менше 10 млрд грн.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: