Moody's переглянуло свій прогноз щодо курсу гривні

Читать на русском
Підписання кредитної угоди між Україною та США про 1 млрд кредитних гарантій поліпшило інвестиційну привабливість України.

Щойно стало відомо про те, що буде підписано угоду між Україною та США про 1 млрд кредитних гарантій, міжнародне рейтингове агентство Moody's одразу ж переглянуло свій прогноз щодо курсу української гривні.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко у себе в Facebook, пише «Слово і Діло».

Разом з цим, покращили свої показники на європейському ринку й українські цінні папери. «Це є символом того, що інвестори вірять в Україну», – додав Глава держави.

Moody's покращило рейтинг банківської системи УкраїниМіжнародне рейтингове агентство Moody's поліпшило прогноз банківської системи України з «негативного» на «стабільний».

Порошенко нагадав, що домовленість про цю угоду зі США була досягнута під час візиту у Вашингтон, зустрічі з президентом Бараком Обамою та віце-президентом Джозефом Байденом.

«Я дуже вдячний Сполученим Штатам за таку своєчасну та важливу допомогу нашій країні. Впевнений, що слідом також відбудеться підписання документу про нашу співпрацю з МВФ та іншими фінансовими організаціями», – резюмував Президент.

Кошти в розмірі 1 млрд дол., що будуть залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійдуть до загального фонду Держбюджету та будуть використані на соціальну підтримку найбільш уразливих українців від впливу економічних факторів, у тому числі в результаті приведення тарифів на газ до ринкового рівня.

Ця Угода є вже третьою кредитною гарантією, що Україна отримала від уряду США. Дві попередні угоди, які були укладені у 2014 та 2015 роках, дозволили Україні залучити $2 млрд на зовнішніх ринках за рекордно низькими ставками та спрямувати їх на втілення програми реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: