Журналіст розповів про проросійські настрої в Одеській області

Читать на русском
Багато жителів Одеської області схильні звинувачувати саме Київ у розв'язанні військового конфлікту, який триває вже понад два роки на сході України та в Криму.
Житель Одеської області з двоголовим орлом на куртці

В Одеській області набирають обертів проросійські настрої серед місцевих жителів, що може обернутися сумними наслідками для української влади.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналіст телеканалу «Інтер» Роман Бочкала, передає «Слово і Діло».

«В Одеській області... зустрів досить багато людей, які симпатизують Росії. Може, жахливі дороги, може, злидні... Не знаю, що тягне цих людей до РФ, але це факт», – пише журналіст.

За його словами, в Одеській області схильні звинувачувати саме Київ у розв'язанні військового конфлікту, який триває вже понад два роки на сході України та в Криму.

«У війні винен Київ», «Потрібно скинути банду й усе закінчиться», «Навіщо забороняють фільми?», «А в чому винен Путін?», – передає настрої одеситів Бочкала.

Він нагадав, що схожі настрої спостерігалися навесні 2014 року.

«Так, ми могли втратити Одесу. Чітко відчув це. Як і суперечки сепаратизму. А цей дядько на велосипеді (на фото – Ред.) зустрівся в Кілійському районі. Якби не двоє дітей у нього на рамі, була б інша розмова», – підсумував Бочкала.

Нагадаємо, що наприкінці квітня лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук заявив про те, що Україна нібито потребує федералізації, яка, на його думку, не має нічого спільного із сепаратизмом.

Як повідомлялося раніше, Президент України Петро Порошенко сказав, що правових підстав для позбавлення громадянства України за сепаратизм немає, але він звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією опрацювати це питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: