Судова реформа: політики відреагували на конституційні зміни

Читать на русском

Політики прокоментували внесені зміни до Конституції України в частині правосуддя. Огляд соціальних мереж.

Сьогодні Верховна Рада підтримала зміни до Конституції України в частині правосуддя, а також прийняла ряд законопроектів щодо судової реформи. Таким чином, депутати дали старт довгоочікуваного реформування правосуддя.

До останнього моменту було незрозуміло, чи знайдеться в залі 300 голосів для змін до Конституції. Однак їх виявилося більш ніж достатньо – за внесення змін проголосували 335 народних обранців.

Політики та експерти на своїх сторінках у соцмережах активно коментують ухвалені депутатами рішення. «Слово і Діло» обрало найцікавіші, на нашу думку, коментарі з цього приводу.

Перший заступник спікера Верховної Ради Ірина Геращенко подякувала депутатам, які голосували за зміни до Конституції, а також розкритикувала тих, хто голосував проти.

Народний депутат Віталій Купрій, навпаки, похвалив «Самопоміч» за те, що фракція відмовилася підтримувати зміни та розкритикував «Батьківщину», яка голосувала «за».

Надія Савченко в своєму виступі порівняла Україну з гранатою й заявила, що не підтримає внесення змін. Однак «рідна» фракція з нею не погодилася.

Глава Адміністрації Президента Борис Ложкін назвав три головні проблеми української судової влади, які, на його думку, вирішать внесені зміни до Конституції України.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: