Посли G7 зробили заяву щодо оприлюдненого «Миротворцем» списку журналістів

Читать на русском
Посли країн великої сімки зробили чергову заяву щодо оприлюдненого центром Миротворець списку журналістів.

Посли країн «великої сімки» зробили чергову заяву щодо оприлюдненого центром «Миротворець» списку журналістів та їхніх персональних даних.

Дипломати закликали видалити ці дані журналістів з сайту. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті посольства Великобританії в Україні, повідомляє «Слово і Діло».

«Посли G7 глибоко занепокоєні останнім істотним розкриттям персональних даних журналістів веб-сайтом «Миротворець». Це протирічить духу й букві українського законодавства, яке чітко визначає, що персональні дані можуть бути публічно оприлюднені в разі індивідуальної згоди», – наголошують посли.

За їхніми словами, ці дії також протирічять міжнародним зобов'язанням України. Посли G7 вважають, що це загрожує безпеці журналістів.

Аваков відреагував на прохання ЄС видалити список журналістів із сайту «Миротворця»Очільник МВС Арсен Аваков заявив, що не може вплинути на центр «Миротворець» та видалити список іноземних журналістів.

«Характеристика всіх перерахованих у списку журналістів як «колабораціоністів із терористами» загрожує їхній власній безпеці та українській свободі засобів масової інформації, яка завойована дорогою ціною», – йдеться в заяві.

Крім того, посли заявили, що робота журналістів має виконуватися без перешкод та залякувань. Дипломати також закликали всіх відповідальних за сайт «Миротворець» видалити персональні дані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: