Геращенко: сьогодні дві фракції показали, що їхні передвиборчі обіцянки нічого не варті

Читать на русском
Самопоміч і Радикальна партія не голосували за внесення змін до Конституції в частині правосуддя.
Ірина ГеращенкоФото: Укрінформ

Народний депутат, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко розкритикувала фракції «Самопомочі» та «Радикальної партії», які не голосували за внесення змін до Конституції в частині правосуддя.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Дуже уважно вивісити списки депутатів і партій – хто як голосував... Адже всі політичні партії перед виборами обіцяли провести судову реформу. Сьогодні 2 фракції показали, що їхні передвиборчі обіцянки нічого не варті. «Самопоміч» і «РПЛ» не голосували», – констатувала Геращенко.

Правосуддя по-новому: головні зміни судової реформи. Оцінка експертаЕксперт поділився міркуваннями щодо змін, які пропонуються до Конституції України в частині правосуддя.

Вона відзначила, що особисто й неодноразово чула на багатьох зборах, в тому числі й на Нацраді реформ заяви представників фракції на підтримку змін до Конституції саме в проголосованій редакції. «Щоправда, тоді вони були в коаліції. Що ж, місце сидіння змінює точку зору. Сьогодні вони в опозиції. Але ж це не привід змінювати позицію та передвиборчі обіцянки», – зазначила Геращенко.

Як відомо, сьогодні 335 народних депутатів натиснули кнопку «за» під час голосування за зміни до Основного закону країни в частині правосуддя. Фракції «Блоку Петра Порошенка» та «Народного фронту» підтримали конституційні зміни майже всім складом. Більше того, проголосували навіть 38 із 44 нардепів від «Опозиційного блоку», майже всі члени «Відродження» та «Волі народу».

«Батьківщина» дала за проект змін до Конституції 13 із 19 голосів. Не голосували, а точніше були відсутніми Надія Савченко, Ігор Луценко, Владислав Бухарєв, Сергій Соболєв та Сергій Власенко. Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко утрималася.

Так само утрималися майже всі «радикали», крім Юрія Шухевича, – він голосував проти змін до Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: