Виконавча служба заарештувала рахунки «Київенерго»

Читать на русском
Державна виконавча служба заарештувала рахунки столичного комунального підприємства через несплачені штрафи.
Фото: Андрій Товстиженко, ZN.ua

Державна виконавча служба наклала арешт на рахунки ПАТ «Київенерго» через штрафні санкції підприємства з боку НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Київенерго».

Як стверджують у ПАТ, вони погасили в повному обсязі борг за постачання природного газу, однак «Нафтогаз України» нарахував їй штраф у розмірі 1,572 млрд грн. Законність нарахування 1,2 млрд з них наразі розглядається в судах, решта 372 млн грн стали причиною блокування рахунків столичної енергокомпанії.

При цьому в прес-службі «Київенерго» наголошують, що подібні дії «Нафтогаз» чинить і щодо інших компаній теплокомуненерго у всій країні.

Рева розповів, як підвищення тарифів вплине на зарплати українцівМіністр соцполітики вважає, що підвищення тарифів має нести за собою зростання зарплат, а не навпаки.

«На сьогодні в Україні арештовано рахунки 104 теплокомуненерго (ТКЕ). Загальна сума нарахованих НАК «Нафтогаз України» штрафів перевищує 10 млрд грн, з яких 4,4 млрд грн перебувають у виконавчому провадженні. При цьому дзеркального джерела погашення газових штрафних санкцій у енергокомпаній, відповідно до чинного законодавства, не існує», – констатували в ПАТ.

Також у компанії наголосили, що наразі борг Києва за теплопостачання становить 1,9 млрд грн, за електроенергію – 930 млн грн.

Нагадаємо, 31 травня «Слово і Діло» вже писало про те, що протягом місяця борг українців за комунальні послуги зріс на 37%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: