«Київводоканал» попередив киян про зростання тарифу на холодну воду

Читать на русском
Частка холодної води в загальному обсязі комунальних платежів для більшості домогосподарств багатоквартирних будинків Києва складає близько 5 відсотків.

Тариф на холодну воду для киян зросте в ціні на 30% на початок осені й досягне 13,43 грн/куб. м.

Про це повідомив генеральний директор ПАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал» Дмитро Новицький, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«На сьогоднішній день ідеться про зростання трохи більш ніж на 30%, тобто до 13,43 гривень за кубічний метр», – повідомив Новицький.

За його словами, причинами зростання тарифу на холодну воду є зростання вартості електроенергії, а також зміна податкового законодавства. Підвищення слід очікувати в період з 1 липня до 1 вересня.

Як повідомляється, частка холодної води в загальному обсязі комунальних платежів для більшості домогосподарств багатоквартирних будинків Києва складає близько 5%.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв підтримати залучення коштів для покращення якості питної водиСказано 30 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«Таким чином, зростання тарифу на холодну воду буде найменш відчутним для киян порівняно з підвищенням вартості інших комунальних послуг», – вважає генеральний директор «Київводоканалу».

Нагадаємо, що основними акціонерами ПАТ є ПрАТ «Компанія «Київенергохолдинг» (67%) і територіальна громада Києва (25,4643%).

Як повідомлялося раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує переведення теплових електроцентралей із газу на вугілля, щоб знизити вартість підігріву води центрального водопостачання.

На початку травня Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, підвищила тариф на тепло та центральне опалення на 75-90% із 1 липня 2016 року.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: