Паніка в «Л/ДНР»: чи відправить РФ на голодний пайок найманців Донбасу?

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Це чергове підтвердження того, що Росія не збиралася й не буде в майбутньому забирати окуповані території. Таку тактику РФ зберігає вже два роки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи заяву МЗС РФ про те, що Росія не збирається визнавати «Л/ДНР».

«Ніколи Росія не забиратиме та не визнаватиме окуповані території. Її завдання на поверхні – контролювати Україну суб'єктами, створеними на базі «Л/ДНР», як федеративними. Вони діятимуть саме так. РФ продовжує ту ж політику: завдання не забрати територію, а контролювати й тиснути на Україну», – вважає Краснопьоров.

Як зауважив експерт, де-юре Росія не забиратиме території, де-факто – встановлюватиме контроль.

Чи наважиться РФ розгорнути повномасштабну війну на Донбасі?Експерт прокоментував заяву Олександра Турчинова про те, що провокації РФ можуть перерости в повномасштабні військові дії.

Щодо фінансування бойовиків, то аналітик припустив, що будуть спроби зменшити його потоки й відправити сепаратистів на голодний пайок.

«Такі спроби будуть, але не настільки, щоб зовсім припинити утримувати найманців, тому що почнуться бунти й протести», – вважає експерт.

«Вони змушені будуть хоч якось, але фінансувати. Військові формування діляться там на дві сторони: зліплені прямо на місці з російських найманців бандформування та безпосередньо регулярна армія РФ. За це потрібно платити. Це одна з найбільших частин видатків, яку вони тягнутимуть і далі», – пояснив Валентин Краснопьоров.

Додамо, як повідомив Дмитро Тимчук, серед російських найманців панує паніка та поширюється інформація про те, що Росія не дасть їм можливості залишити Донбас і повернутися в РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: