У поліції розповіли, скільки телефонних «мінерів» спіймали з початку року

Читать на русском
Національна поліція України з початку року порушила майже 300 кримінальних проваджень проти телефонних мінерів.

Національна поліція України з початку року 310 разів виїжджала на повідомлення про мінування, причому підтвердженими були лише 2 повідомлення про вибухові пристрої.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Нацполіції.

Протягом чотирьох місяців цього року працівники вибухотехнічних підрозділів територіальних органів Національної поліції України здійснили 310 виїздів за повідомленнями про загрозу вибуху. При цьому лише в 2 випадках повідомлення про замінування підтвердилися. Слідчі порушили 293 кримінальних провадження за статтею 259 Кримінального кодексу (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Аваков порахував, якої суми бракує для завершення переатестації поліціїДля завершення переатестації українських правоохоронців Міністерству внутрішніх справ не вистачає 2 млрд грн.

«Про підозру повідомлено 42 фігурантам справ, 2 особам обрано запобіжний захід – утримання під вартою. До суду направлено 56 кримінальних проваджень», – додали в Нацполіції.

У поліції також нагадали, що покаранням за фейкове мінування є позбавлення волі терміном від 2 до 6 років. Спіймані хулігани також мають відшкодувати матеріальні збитки, пов'язані з обстеженням приміщень і прилеглої території.

Нагадаємо, вчора невідомий повідомив про мінування пасажирського літака в столичному аеропорту «Київ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: