ГПУ встановила факт розкрадання в банку «Хрещатик»

Читать на русском
Операції з погашення кредиторської заборгованості та виведення іпотечного майна з-під застави були проведені працівниками ПАТ КБ Хрещатик за один день.

За результатами досудового розслідування органами фіскальної служби Генеральної прокуратури України було встановлено факт видачі фіктивних кредитів ПАТ «КБ «Хрещатик», а також їх погашення з метою виведення з-під застави високоліквідного майна.

Про це повідомляється на сайті ГПУ, передає «Слово і Діло».   «Група підприємств з ознаками фіктивності на основі підроблених документів отримала кредити в ПАТ «КБ «Хрещатик» на суму понад $40 млн», – йдеться в повідомленні.

В Генпрокуратурі зазначають, що в подальшому частина зазначених коштів через фіктивні підконтрольні підприємства була спрямована на погашення заборгованості за їхніми кредитними договорами «з метою виведення з-під застави високоліквідного майна іпотекодавців».

«Зазначені операції з погашення кредиторської заборгованості та вивід іпотечного майна з-під застави були проведені працівниками ПАТ «КБ «Хрещатик» за один день», – уточнили у відомстві.

Скільки банків ліквідував НБУ з початку 2016 року?Банківська система України вважається однією з найненадійніших у світі. Так, якщо банк визнаний проблемним, то у вкладника є термін на пред'явлення вимог, обмежений трьома роками.

Результатом злочинних дій посадових осіб банку стало істотне порушення нормативно-правових актів НБУ, в зв'язку з чим правління Нацбанку 5 квітня віднесло банк «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних.

Вчора, 31 травня, стало відомо, слідчими ГПУ проведені обшуки в приміщеннях ВАТ «КБ «Хрещатик», під час яких виявлені та вилучені документи та матеріальні носії інформації, які підтверджують злочинну діяльність.

Як повідомлялося раніше, 20 квітня НБУ направив до правоохоронних органів лист з інформацією, яка може вказати на організовану злочинну діяльність неплатоспроможного банку «Хрещатик».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: