Стало відомо, хто стане новим послом ЄС в Україні

Читать на русском
Слідом за Сполученими Штатами Америки ЄС також змінить голову свого представництва в Україні.
Хьюг Мінгареллі

Вслід за Сполученими Штатами Америки Європейський Союз також змінить голову свого представництва в Україні.

Новим послом ЄС у Києві стане італієць Хьюг Мінгареллі. Про це йдеться в матеріалі «Європейської правди», повідомляє «Слово і Діло».

«Європейська служба зовнішніх дій остаточно визначилася з тим, хто замінить Яна Томбінського на посаді глави представництва Європейського Союзу в Україні. Вже цього року новим послом стане італієць Хьюг Мінгареллі, що переміг інших кандидатів у внутрішньому «змаганні», – пише ЗМІ.

Як відомо, заміна Яна Томбінського передбачалася ротацією, яка відбувається в Європейському Союзі раз на чотири роки. Майбутній посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі наразі відповідає за Північну Африку, Близький Схід, Аравійський півострів, Іран та Ірак.

Раніше Хьюг Мінгареллі в період із 2002 до 2010 року в брюссельських інституціях опікувався питаннями України. Він був причетним до Угоди про асоціацію України з ЄС і був переговорником щодо так званої «посиленої угоди».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що посол США в Україні Джеффрі Пайєтт залишить свою посаду в Україні. Президент США Барак Обама вже знайшов йому заміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: