Бойовики продовжують утримувати в полоні працівника ООН – Геращенко

Читать на русском
Бойовики ОРДЛО не поспішають звільняти українських полонених, вимагаючи амністії, каже перший віце-спікер Ради.

Бойовики так званої «Донецької народної республіки» відмовляються передавати українській стороні утримуваного в Донецьку члена місії ООН Юрія Супруна.

Українець мав повернутися ще на початку травня, оскільки є представником міжнародної організації й має відповідний імунітет, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Ірини Геращенко.

Після завершення зустрічі гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську перший віце-спікер Ради зазначила, що бойовики приховують інформацію про утримуваних на неконтрольованій території полонених.

«Ми так і не отримали відповіді щодо історика Козловського, якого звинуватили в шпигунстві, щодо місця утримання важкохворого Володимира Жемчугова, про звільнення якого порушуємо питання на кожній зустрічі з жовтня 2015 року, про долю затриманого ОРДЛО працівника ООН, хоч ОРДЛО й обіцяли надати цю інформацію і нам, і ОБСЄ. Українська сторона на ТКГ, де Київ представляє Леонід Кучма, заявила про вимогу негайного звільнення працівника ООН, який має відповідні імунітети й якого обіцяли звільнити ще напочатку травня», – розповіла вона.

Путін погодився на розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі – АПУкраїна має запис розмови, на якому президент РФ Володимир Путін дає згоду на розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Геращенко підкреслила, що СБУ працює над збором інформації про заручників, доля яких є досі невідомою.

«Перша та ключова проблема, з якою зіштовхується українська сторона в питанні звільнення заручників, – це інформація про їх місцезнаходження. ОРДЛО цинічно приховують інформацію й факти про місце перебування та кількість українських бранців на своїх територіях, намагаючись надурити весь світ, що начебто там є лише кілька десятків заручників. І шантажуючи нас вимогою про амністію сотен бойовиків в обмін на лише кількох наших заручників», – констатувала віце-спікер.

Нагадаємо, про затримання в Донецьку українця-працівника ООН Геращенко повідомила ще 12 квітня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: