«Чорна бухгалтерія «регіоналів»: політики та експерти прокоментували скандальний документ

Читать на русском

Користувачі соціальних мереж обговорюють опубліковану Сергієм Лещенком так звану чорну касу колишньої Партії регіонів.

Сьогодні народний депутат України Сергій Лещенко оприлюднив так звану «чорну бухгалтерію» колишньої «Партії регіонів». В оприлюднених документах містяться розписки про отримання коштів, прізвища, підписи, суми та цілі платежів. Ці ж документи днями екс-заступник глави СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ.

Амбарна книга витрат партії Януковича становить близько 66 мільйонів доларів за перше півріччя 2012 року.

Опубліковані документи викликали широкий резонанс серед політиків, експертів і простих українців. «Слово і Діло» прослідкувало за реакцією користувачів соціальних мереж і зібрало найцікавіші, на нашу думку, коментарі з приводу «чорної бухгалтерії «регіоналів».

Ще вчора лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко поспішив заявити, що можлива наявність його прізвища в «чорній касі «регіоналів» – це замовлена особисто Президентом спецоперація спецслужб. Однак його імені в документах так і не виявилося.

Журналіст Віктор Трегубов прокоментував такі «маневри» деяких політиків.

Народний депутат України Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook написав: «Україна – це країна, в якій перемогла правда. Всім все розповідають, пишуть, пояснюють, виносять на світло, розкривають, розслідують... Люди читають, обурюються, обурюються. Але минає час і все одно знаходяться зомбі, які голосують, як раніше. Проте потім усі дуже-дуже чекають реформ».

Знайшли в скандальних документах й саму «Українську правду». Це витрати на рекламні банери на сайті відомого видання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: