Холодницький назвав першу справу, яку ГПУ відмовилася передати

Читать на русском
Першою справою, яку Генпрокуратура відмовилася передати до НАБУ, стала так звана бурштинова справа.

Першою справою, яку Генеральна прокуратура відмовилася передати до Національного антикорупційного бюро, стала так звана «бурштинова справа».

Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

«Перша справа, яку ми затребували ще в січні, – «бурштинова справа», де проходив заступник начальника УСБ України Житомирської області. Ми хотіли подивитися, чи є в ній ознаки злочину, підслідного НАБУ. Генпрокуратура три місяці нам цю справу не давала», – зазначив очільник САП.

У НАБУ відзвітували про результати роботи з початку року. ІнфографікаСтаном на 17 травня Національне антикорупційне бюро зареєструвало 151 кримінальне провадження та склало 32 повідомлення про підозру щодо 15 чиновників.

За його словами, ГПУ три місяці з різних причин відмовляла в передачі цієї справи. Холодницький заявив, що згідно з Єдиним реєстром досудових розслідувань, ця справа розслідується прокуратурою Рівненської області.

«Тому запит спрямовували саме їм. Із Рівного нам відповіли, що справа раптово «поїхала» до Генпрокуратури в Київ. Там нам повідомили, що справа ще з Рівного не приїхала, і так три місяці було», – розповів він.

Нагадаємо, раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що Генеральна прокуратура відмовляється передавати профільні кримінальні провадження до відомства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: