У РФ прокоментували можливість визнання «ДНР» і «ЛНР»

Читать на русском
Визнання республік зніме тиск західних демократій із Києва, що не входить до пріоритетів російської політики щодо України.

Російська Федерація поки не збирається визнавати незалежність так званих «Донецької/Луганської народних республік» через те, що це дозволить Заходу знизити тиск на Україну.

Про це в інтерв'ю «Комсомольській правді» сказав міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, передає «Слово і Діло».

«Визнання «ДНР» і «ЛНР» є контрпродуктивним, це дасть привід Заходу припинити тиск на Київ щодо виконання «Мінська-2», – сказав глава МЗС РФ.

За його словами, Захід досить жорстко веде діалог із Києвом.

«На публіку вони намагаються цього не говорити, але коли спілкуються з Києвом без свідків, досить жорстко вимагають того, що було досягнуто на переговорах. У виховних цілях дуже важливо домагатися того, щоб домовленості виконувалися», – говорить Лавров.

Експерт пояснив, що допоможе РФ легітимізувати фейкові вибори на ДонбасіКонфліктолог-міжнародник проаналізував інформацію про те, що ОБСЄ готова відправити поліцейську місію на Донбас у разі проведення виборів.

Він підкреслив, що «за підсумками референдумів на Донбасі керівники цих республік не відмовлялися від діалогу з Києвом». Результат цього діалогу вилився в Мінські угоди.

Як повідомлялося раніше, березнева зустріч «нормандської четвірки» в Парижі завершлася дискусією на підвищених тонах між главою МЗС України Павлом Клімкіним і його колегою з Росії Сергієм Лавровим, яку був змушений припинити глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Нагадаємо, що Лавров допустив можливість розміщення в окупованому Криму ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: