Експерт розповів, навіщо Ляшко й Тимошенко вносять дезінформацію про меморандум із МВФ

Читать на русском
Навіщо Олег Ляшко та Юлія Тимошенко брешуть про нібито підписаний меморандум між Україною та МВФ?
Володимир Цибулько

Народні депутати Олег Ляшко та Юлія Тимошенко поширюють неправдиву інформацію про меморандум між Україною та МВФ.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Володимир Цибулько.

За його словами, наразі жодного меморандуму про співпрацю України з МВФ українська влада не підписала, зараз тривають переговори щодо цього питання. Всі заяви політиків про нібито наявний меморандум Цибулько називає дезінформацією.

Гройсман: жодного тексту меморандуму з МВФ не існуєПрем’єр-міністр стверджує, що жодного кінцевого варіанту меморандуму з МВФ не існує, а обговорюваний Тимошенко та Ляшко документ – підробка.

«Синхронізовані заяви лідерів «Батьківщини» та «Радикальної партії» про таємні домовленості Президента та глави Кабміну з МВФ виглядають як скоординована піар-акція з метою дезінформації українського суспільства. Але чи здатні вони зірвати голосування 2 червня, а потім перешкодити виділенню коштів МВФ, необхідних для відновлення економічної стабільності? Скоріше ні, аніж так. Розрахунок на те, що відсутність грошей МВФ призведе до осіннього падіння економіки, політичної кризи й позачергових виборів, – досить хибний сценарій. Сценарій, який позбавляє шансу популістів, адже за наявного закону про вибори їм у разі перемоги доведеться створювати коаліцію з «Опоблоком», – зазначив експерт.

Нагадаємо, сьогодні представники «РПЛ» і «Батьківщини» з парламентської трибуни заявили про начебто підписаний таємний меморандум про співпрацю між Україною та МВФ, який включає вкрай невигідні для країни умови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: