У Міноборони розповіли, скільки озброєння отримали за два роки

Читать на русском
Всього з 2014 року ВСУ взяли на озброєння та отримали 36 нових типів озброєнь і військової техніки.
Владислав Шостак

З 2014 до 2016 року Збройні сили України отримали 1995 одиниць озброєнь і військової техніки.

Про це повідомив на брифінгу в Києві у вівторок заступник начальника озброєння ЗСУ, полковник Владислав Шостак, передає «Слово і Діло».

«За період 2014-2016 років у рамках виконання державного оборонного замовлення до Збройних сил України всього було поставлено 1995 одиниць озброєнь і військової техніки, 1 292 одиниці стрілецької зброї, 475 556 ракет і боєприпасів», – сказав він.

Всього за цей період ЗСУ отримали 36 нових типів озброєнь і військової техніки.

Закупівлі Міноборони за 2015 рік: скільки озброєння і техніки отримали ЗСУ?«Слово і Діло» вирішило розібратися, які види військової техніки й озброєння закупило Міністерство оборони України та скільки витратило на це коштів.

Зокрема, на озброєння ЗСУ були взяті БТР-3 і БТР-4, ПТУР «Стугна», стрілецька зброя «Форт», апаратні станції зв'язку, станції РЕБ і РЛС, система захисту для літаків і вертольотів «Адрос», бронеавтомобілі «Спартан» і «Кугуар».

За словами Шостака, темпи придбання нового озброєння в 2015 році прискорилися порівняно з 2014 роком.

Як повідомлялося раніше, Міністерство оборони України запланувало цього року передати Збройним силам України більше 6 тис. одиниць озброєння й більше 2 млн боєприпасів.

Нагадаємо, що незважаючи на військову агресію РФ проти України, наша країна в 2015 році поставила озброєнь і комплектуючих до РФ на $72 млн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: