У Раді запропонували скасувати вихідні на травневі свята

Читать на русском
Відповідно до законопроекту, який зареєстрований в Раді, українці більше не будуть відпочивати 1, 2 і 9 травня.

Народні депутати подали до Верховної Ради законопроект №4722, яким передбачається скасувати вихідні дні 1, 2, а також 9 травня.

Як повідомляє «Слово і Діло», цей законопроект був зареєстрований в Раді 26 травня, а сьогодні, 30 травня, наданий на розгляд профільного комітету.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом пропонується вилучити День міжнародної солідарності трудящих (1 і 2 травня) і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) з переліку святкових днів.

Парубій розповів, коли Рада ухвалить закон про судиГолова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що наступного тижня нардепи можуть проголосувати за судову реформу.

Документ також пропонує скасувати норму трудового законодавства про те, що якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Автори документа вважають, що ухвалення цього законопроекту забезпечить встановлення оптимальної кількості святкових і вихідних днів в Україні.

«В Україні зберігається проблема нераціональної кількості вихідних днів, що є неприпустимим у складний економічний період, який також збігається з часом міжнародного збройного конфлікту між Росією та Україною. Зокрема, негативний вплив має положення чинного законодавства про автоматичне перенесення вихідного дня на наступний після святкового або неробочого день у разі, якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним днем​​», – аргументують свою позицію автори проекту закону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: