Іллічівському порту дадуть нову назву

Читать на русском
До процедури перейменування приступлять, щойно отримають статут ДП, який зараз на узгодженні в Мінінфраструктури.
Іллічівський порт

Дирекція державного підприємства «Іллічівський морський торговельний порт» ухвалила рішення змінити офіційну назву підприємства відповідно до вимог закону про декомунізацію.

Про це повідомила прес-служба порту, передає «Слово і Діло».

«З урахуванням того, що місто, в якому функціонує наш морський порт, офіційно отримало назву Чорноморськ, ми приступаємо до перейменування підприємства», – розповів директор порту Сергій Крижановський.

За його словами, до процедури перейменування приступлять, щойно отримають статут ДП, який зараз перебуває на узгодженні в Мінінфраструктури.

«Вірним шляхом ідете, товариші»: в гонитві за історичною справедливістюКрім перейменування вулиць та міст, заборона комуністичної ідеології може нести й несподівані ризики для українського суспільства

«Відразу віддамо його на реєстрацію в зв'язку з юридичною процедурою. На етапі реєстрації статутних документів змінимо назву порту на «Чорноморський», а потім замінимо інші документи, пов'язані з нашою діяльністю», – пояснив директор порту.

Як повідомлялося раніше, минулого тижня Верховна Рада в рамках декомунізації підтримала перейменування низки населених пунктів, серед яких опинився й Комсомольськ, що на Полтавщині. Місто отримало нову назву – Горішні Плавні.

Нагадаємо, що з червня 2015 року місцеві органи влади почали підготовку до розгляду парламентом пропозиції щодо перейменування міст і селищ, які названі на честь діячів радянського минулого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: