У ДМС прокоментували надання Григоришину українського громадянства

Читать на русском
ДМСУ заявила, що не має підстав для відмови в отриманні громадянства російським олігархом Костянтином Григоришиним.
Костянтин Григоришин

Державна міграційна служба України заявила, що не має підстав для відмови в отриманні громадянства російськиому олігарху Костянтину Григоришину.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«У зв'язку з численними публікаціями та запитами представників ЗМІ ДМС інформує, що громадянин РФ та Республіки Кіпр Григоришин Костянтин Іванович звернувся до одного з підрозділів міграційної служби із заявою про отримання громадянства в спрощеному порядку за територіальним походженням відповідно до частини першої статті 8 закону України «Про громадянство України» в зв'язку з тим, що народився на території України», – йдеться в повідомленні.

За словами представників ДМС, згідно з цим положенням, відомство не має підстав відмовити тій чи інший особі в отриманні українського громадянства, якщо вона народилася в Україні.

«Реалізація права на отримання громадянства України за територіальним походженням є суб'єктивним правом, залежить лише від волевиявлення особи та не може бути обмежена державою», – додали в службі.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про звернення російського олігарха Костянтина Григоришина до ДМС із заявою про бажання отримати українське громадянство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: