Петренко не знає про інших затриманих в Україні військових РФ, окрім ГРУшників

Читать на русском
Міністерство юстиції не має даних про інших військовослужбовців РФ, затриманих в Україні, крім Александрова та Єрофеєва.
Павло ПетренкоФото: Міністерство юстиції

Міністерство юстиції не володіє інформацією про затриманих в Україні російських військових, крім переданих РФ військовослужбовців Головного розвідувального управління Александрова та Єрофеєва.

Про це в понеділок журналістам заявив глава Мін'юсту Павло Петренко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Афанасьєв і Солошенко попросили Путіна про помилуванняНезаконно засуджені громадяни України Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко направили президенту РФ Володимиру Путіну прохання про помилування.

«У Мін'юсту немає інформації про російських військовослужбовців. Документи та запити від російської сторони щодо них не надходили. Такі запити ми можемо отримати лише в тому разі, коли вирок суду вступив набув чинності та є відповідна ініціатива засудженого, родичів чи адвокатів для того, щоб передати його згідно з Конвенцією. Лише в такому разі Міністерство юстиції включається до процесу передачі того чи іншого громадянина іншої держави», – зазначив Петренко.

Між тим, як заявив днями один з адвокатів Надії Савченко Марк Фейгін, на території України утримуються десять російських військових, які потрапили в полон у ході бойових дій на Донбасі та можуть бути обміняні на українських політв'язнів у Росії.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: