РНБО оголосила кількість загиблих на Донбасі з початку року

Читать на русском
За даними РНБО, загальна чисельність особового складу НЗФ на Донбасі складає близько 36 тис. військовослужбовців.
Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль

З початку 2016 року на сході України загинуло 42 військовослужбовців, отримали поранення 350 солдатів.

Також із початку року зафіксовано 6380 обстрілів з боку окупаційних військ на Донбасі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на слова першого заступника секретаря РНБО Михайла Коваля.

За його словами, останнім часом відбувається нарощування угруповань збройних сил Росії на західному та південно-західному стратегічних напрямках, в тому числі в безпосередній близькості від державного кордону України.

«Станом на сьогодні російське військове угруповання на тимчасово окупованій території України становить 15 батальйонних тактичних груп, 8 ротних тактичних груп та окрему мотострілкову бригаду», – повідомив він.

За даними РНБО, загальна чисельність особового складу НЗФ на Донбасі складає близько 36 тис. військовослужбовців.

Кількість обстрілів у зоні АТО збільшилася втричі – ОБСЄЗаступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що кількість порушень режиму припинення вогню збільшилася втричі.

«На їх озброєнні є до 300 танків, 1002 бойові машини, 285 артилерійських систем, 149 реактивних систем залпового вогню, 4 тактичних реактивних комплекси «Точка У», 461 бойовий літак, 303 вертольоти, 23 бойових корабля та 2 підводні човни», – уточнили в РНБО.

Сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Росія щодня обстрілює українські позиції, використовуючи нову зброю та відпрацьовуючи нові прийоми ведення бою, повністю ігноруючи базові позиції Мінських угод.

Нагадаємо, що за останній тиждень Збройні сили України втратили 12 військовослужбовців, а бойовики самопроголошених республік – 15 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: