Путін зізнався, чому звільнив Савченко

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін під час прес-конференції в Греції повідомив, що ніякого відношення до мінських угод помилування Надії Савченко не має.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що помилування української льотчиці Надії Савченко стало можливим через намір звільнити російських ГРУшників Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Укрінформ».

«Перше завдання, яке у зв'язку з цим перед нами стояло, - повернути в Росію двох російських громадян, засуджених українським судом і які знаходились на той момент часу в місцях позбавлення волі в Україні», - заявив він.

Путін наполіг, що ніякого відношення до мінських угод це не має, тому що в мінських угодах йдеться про утримуваних осіб на Донбасі й на Україні, вивезених з території Донбасу.

Також, за його словами, основою для такого рішення став той факт, що близькі родичі загиблих журналістів написали лист з проханням про помилування Савченко.

Українській владі неможливо нав'язати власну волю, навіть якщо ти Надія Савченко – експертПолітолог поділився міркуваннями з приводу прес-конференції Надії Савченко та політичних перспектив української льотчиці.

«Власне кажучи, це було основою», - розповів Путін.

Нагадаємо, Надія Савченко повернулася в Україну 25 травня близько третьої години дня. Паралельно в Росію вилетіли затримані в Україні і помилувані українським Президентом російські ГРУшники Александров і Єрофєєв.

Вчора депутат Верховної Ради, колишній політв'язень Надія Савченко взяла участь в першій прес-конференції.

На питання, що сказати Путіну, вона відповіла так: «Відчепися від України, відчепися від кожної країни, в яку ти вчепився. Залиште собі своє царство».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: